Kachel- installatie Nijssen verkoopt een zeer uitgebreid pakket rookgasafvoeren, zoals dubbelwandig roestvrijstalen rookkanalen, enkelwandige roestvrijstalen rookkanalen, zwart stalen kachelpijp, flexibele rookkanalen, blauw gegloeide rookkanalen en diverse aanverwante artikelen t.b.v. rookgasafvoer. Rookkanalen zijn er in verschillende soorten en maten. Diameters van rookkanalen kunnen verschillen per toestel.

De keuze voor een rookkanaal is afhankelijk van de brandstof maar ook van een eventueel reeds aanwezig schoorsteenkanaal en van de constructie van de woning en de plaats van het rookkanaal in de woning. Zijn de verdiepingsvloeren van hout of van beton? Komt het pijpmateriaal in het zicht of niet? Gaat het rookkanaal buiten langs het huis of binnendoor? Dat zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden alvorens het juiste advies gegeven kan worden.

Dubbelwandig Rookkanaal:

Dubbelwandige kachelpijpen hebben de functie om met behulp van aanwezige isolatie de afstand tot brandbaar materiaal te minimaliseren. Rookgassen kunnen op die manier, nadat ze het merendeel van de warmte afgegeven hebben, veilig door een uitmonding in uw huis naar buiten geleid worden. Dit betekent dat je dubbelwandige kachelpijpen meestal na een dubbelwandige geveldoorvoer of richting een dubbelwandige dak- doorvoer aantreft. 

Enkelwandig Rookkanaal:

Enkelwandig materiaal is geschikt voor het aansluiten van kachel of haard op een bestaande schoorsteen. Ook kan het gebruikt worden wanneer het rookkanaal in het zicht is. Zodra het rookkanaal door een vloer of muur moet, is het verplicht verder te gaan met geïsoleerd dubbelwandig materiaal.

Flexibel Rookkanaal:

Flexibele rookkanalen worden altijd gebruikt in een bestaand stenen rookkanaal. Hiermee creëer je dé oplossing voor rookterugslag en creosoot vorming. Het bestaande stenen rookkanaal kan, nadat er flexibel rookkanaal is gevoerd, worden afgestort met perlite- korrels voor een hogere isolatiewaarde en een betere trek.

Winkelwagen