De gas- loze woning is in opkomst in ons land. Zo hebben veel (nieuwbouw)woningen geen aansluiting meer op het gasnetwerk. Zonder gasaansluiting kunt u er voor kiezen om een gashaard op propaangas te nemen. Deze haarden kunt u dus aansluiten op een gasfles. Hierdoor hoeft u dus niet meer aangesloten te zijn op aardgas.

Een propaanhaard is aangesloten op een gasfles, die je bijvoorbeeld kunt kopen bij tankstations, bouwmarkten en Primagaz. Er zijn ook grotere propaangastanks die je eventueel ondergronds kunt plaatsen. De gasfles plaats je altijd op een goed geventileerde, open plaats in de buitenlucht.  Een gashaard brandt gemiddeld 18 uur op een fles propaan, afhankelijk van onder meer de stand van de kachel. Om zo lang mogelijk te kunnen stoken zonder de flessen bij te hoeven vullen, kun je flessen aan elkaar schakelen.

Bijna ieder kachelmerk biedt de mogelijkheid om zijn aardgaskachels ook in een propaangas variant te leveren. Vrijwel al onze gashaarden zijn verkrijgbaar met een propaanbrander. Heb je nog een ‘gewone’ gashaard? Wim bouwt deze in no time om tot propaanhaard!

Winkelwagen