Let u graag op uw portemonnee én het milieu? Dan is een pelletkachel echt iets voor u! Met zijn schone verbranding en hoge rendement stookt u super duurzaam. Met een pelletkachel voorkomt u onnodig gasverbruik of dure energierekeningen. Door de ingebouwde ventilator wordt warme lucht direct de ruimte ingeblazen waardoor er snel warmte ontstaat. Voor een pelletkachel heeft u wel een rookkanaal, stroomvoorziening en een opslagplaats voor pellets nodig.

Pelletkachels zijn kachels die branden op pellets, deze pellets zijn een milieuvriendelijke brandstof op basis van hout. Ze worden gemaakt van schoon houtafval, zoals zaagsel en houtkrullen, afkomstig van zuiver en onbehandeld hout. Het houtafval wordt geperst op hoge temperatuur tot staafjes met een diameter van 6 of 8 mm en ongeveer 3 cm lengte. U vult de pelletkachel gemakkelijk en veilig met behulp van de laadklep

Een goede pelletkachel stookt zeer efficiënt. Doordat het verbrandingsproces volledig door de kachel gecontroleerd wordt, vindt de verbranding altijd schoon en efficiënt plaats. Niet alleen op vol vermogen, maar ook als het gevraagde vermogen lager is. U kunt de warmte met een afstandsbediening aanpassen, programmeren zodat je het reservoir kan vullen met pellets en je er verder de hele dag geen omkijken meer naar hebt.

Winkelwagen